Może nie wygląda, ale za to smakuje! Placek kokosowy to doskonałe na śniadanie białkowo - tłuszczowe. Tu w wersji na masę, na redukcji zmniejszam po prostu proporcje składników.
Składniki:
- Mąka kokosowa 40 g
- Odżywka białkowa 15 g
- Wiórki kokosowe 20 g
- Cynamon
- 2 jajka L
- Masło orzechowe 20 g
- Opcjonalnie aromat do ciasta (np. waniliowy)
Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy, dodajemy odżywkę, wiórki, jaja i cynamon. Zagniatamy, powstaje gęsta masa. Przekładamy ją na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu lub delikatnie posmarowaną olejem kokosowym). Smażymy na bardzo małym ogniu przez kilka minut, przekładamy i znów czekamy. Trochę to trwa, ale dzięki temu placek jest dobrze zrobiony i nie przypalony.
Przekładamy na talerz, dodajemy masło orzechowe. Jemy i czujemy się najedzeni na długi czas 🙂
Kcal: 636, W: 15, B: 38, T: 39
Smacznego!